Kerékpáros-barát munkahely lett a Telekom

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hirdette meg a „Kerékpárosbarát Munkahely 2013" pályázatot, melyen innovatív, közösségi kerékpárkölcsönző rendszerével, a TeleBike-kal díjat nyert a Telekom. A vállalat hatékonyan ösztönzi és kommunikálja is a programot, amelynek köszönhetően tavaly május és november között 6000 utat tettek meg az irodaházak között a Telekomos dolgozók kerékpáron, és ezzel hozzájárultak a fővárosi levegő szennyezettségének csökkentéséhez is.
A közlekedésért felelős tárca pályázatán munkáltatók - kis- és nagyvállalatok és önkormányzatok - hetedik alkalommal pályázhattak a „Kerékpárosbarát Munkahely" címért, mellyel a legpéldamutatóbb kezdeményezéseket tüntették ki. Ilyen programnak ítélték 2013-ban a Telekom egyedülálló, környezettudatos kerékpárkölcsönző rendszerét, a TeleBike-ot is. A díjat Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója vehette át Dr. Völner Páltól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárától a január 22-én megrendezett ünnepélyes díjátadón.

A biciklirendszert a Telekom a Csepel Zrt-vel szoros együttműködésben valósította meg, akik a 40 biciklivel működő flotta biztosítása mellett azok szállítását és rendszeres karbantartását is végzik. Az ötletgazda Telekom a regisztrációs rendszer és a kerékpárok biztonságát nyújtó megoldások kifejlesztése mellett a telepítés innovatív, környezetkímélő jellegére is ügyelt: a kölcsönzést lehetővé tevő termináljait például napelemekkel működteti.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések