Lezárult az MMBF Zrt.‐ben lévő teljes MOL tulajdonrész értékesítése

A MOL értékesítette az MMBF Zrt.‐ben lévő tulajdonrészét, miután lezárult a tranzakció, amelyről a társaság október 7-én írt alá szerződést az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársasággal és a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetséggel (MSZKSZ).
A megállapodások értelmében az MFB 51 százaléknyi részesedést szerzett az MMBF Zrt.‐ben a MOL-tól. A fennmaradó 21,46 százaléknyi MOL részesedést az MSZKSZ vásárolta meg.
Az értékesítési ár alapját – a márciusban aláírt szándéknyilatkozatnak megfelelően – független könyvvizsgálók bevonásával történt vagyonértékelés képezte. Az értékesítés a MOL és az MMBF közötti hitelek teljes rendezésével együtt történt. A tranzakció teljes mértékben készpénz alapú.
A tranzakció illeszkedik a MOL portfoliófejlesztési stratégiájába, amely szerint a Csoport fő üzleti tevékenységeinek növekedési lehetőségeire kíván koncentrálni. A MOL a tranzakcióból befolyó összeget a fő tevékenységi körébe tartozó területeken új projektekbe fekteti be.
Az MMBF üzemelteti az Algyőn 2009‐ben létesült 1,9 milliárd köbméter kapacitású gáztárolót, amely Magyarország biztonsági gázkészletén felül kereskedelmi célú készleteket is tárol.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések