2014. január 23.

Megújul a Talpalatnyi zöld

Szombaton – másféléves szünet után - újra követhetik a nézők a Talpalatnyi zöldet, a közmédia környezet- és természetvédelmi magazinját. A megújulás egy évfordulóhoz is kapcsolódik: az igényes összeállítás idén ünnepli 20. születésnapját. A 26 perces műsort 1994-ben Kocsis Tibor, Balázs Béla-díjas filmrendező-operatőr alapította, aki egyben, a műsor producer-rendezője is.
„Egyedülálló vállalkozás Európa szívében a Talpalatnyi zöld – méltatja műsorát az alkotó. - A Kárpát-medence legjobb filmeseinek áldozatkész munkája nyomán a sorozat rangot vívott ki a magyar televíziós műsorok palettáján. Boldog vagyok, hogy idén folytathatjuk a két évtizede elkezdett munkát."
A filmes közösség számos művével rázta fel a közvéleményt. Követte a verespataki aranybánya drámáját, amelynek hatását - a 2000. évi tiszai cianid-katasztrófa nyomán - a magyar lakosság is saját bőrén érezhette. Munkáját segítette, hogy példás együttműködést épített ki magyar és határon túli környezetvédelmi szervezetekkel.
A szerkesztők midig aktualitásokkal lepték meg a nézőket. Számtalan esetben – a beérkezett hírre – egy órán belül állt össze a csapat. Nem egyszer éjszaka tették meg a 6-700 kilométeres távolságokat, s mikor elakadtak az erdélyi havazásban, a segítő kezek lóval, traktorral húzták ki a stábot a hó fogságából. A műsor a külhoni magyarság körében is hamar ismert lett, a filmeseket mindenütt nagy szeretettel fogadták. Különösen népszerű a magazin műsorvezetője, a „zöld" elkötelezettségéről ismert színésznő, Für Anikó.
Az első adás ismét foglalkozik a verespataki bánya jelenével. Egy színes riportban a gólyák vonulásának GPS-es követését ismerhetik meg a nézők, és bemutatkozik Béres József, Máramaros ornitofaunájának, madárvilágának kiváló ismerője is.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...