2014. január 10.

Orosz cirkuszművészek a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Az Orosz Állami Cirkuszvállalat (Roszgoszcirk) is részt vesz a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Oroszországot Igor Sztinka társulata képviseli. A világhírű művész 2013-ban számos nemzetközi díjat nyert egyedülálló mutatványával. A Roszgoszcirk főigazgatója, Farzana Halilova a Fesztivál zsűrijének tagja.  

Budapest, 2014. január 10. – Az Orosz Állami Cirkuszvállalat (Roszgoszcirk) Igor Sztinka látványos műsorával vesz részt a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, amely a latinai (Olaszország), a monte-carlói és a párizsi mellett Európa egyik vezető cirkuszművészeti eseménye.  A budapesti rendezvény idén január 9 és 13. között zajlik amerikai, brazil, cseh, dán, fehérorosz, kanadai, kínai, kubai, magyar, német, olasz, orosz, osztrák, román, spanyol és ukrán művészek részvételével.  

„A Budapesti Fesztivál az év első jelentős nemzetközi cirkuszművészeti eseménye. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy jól induljon az év itt, Magyarországon, ami a többi cirkuszművészeti esemény színvonalát is maghatározhatja. Igor Sztinkát hoztuk Budapestre, aki a 2013-as év egyik legnagyobb felfedezettje. Bár csak az utóbbi időben tett szert jelentős hírnévre, máris számos nemzetközi elismerést sikerült elérnie" – mondta Farzana Halilova, a Roszgoszcirk főigazgatója. 

Igor Sztinka társulata 2013-ban állította színpadra az „Oroszrúd" című produkciót. Az előadás különlegessége a két egymást követő triplaszaltón alapuló mutatvány, amelyet még soha egyetlen társulat sem hajtott végre sehol a világon. A produkció nemzetközi hírnevet, valamint számos orosz és nemzetközi díjat hozott Igor Sztinkának.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...