Saját fejlesztésben és munkával készült el a darus vasúti jármű

Felavatták a MÁV FKG Kft. saját fejlesztésű és gyártású darus vasúti járműszerelvényét 2014. január 16-án, Jászkiséren. A sikeres fejlesztést a felépítmény-karbantartással és gépjavítással foglalkozó MÁV-leányvállalat és több hazai vállalkozás dolgozóinak munkája tette lehetővé. Közel két évtizede először készültek Ganz forgóvázzal működő járművek Magyarországon.
Hatékonyság a pályakarbantartásban és -felügyeletben
A korszerű jármű a jelenleg üzemelő hasonló eszközök műszaki színvonalát jelentősen meghaladja. 160 tonna vontatmányt tud továbbítani és tíz dolgozó szállítására képes. Megengedett sebessége 100 km/óra, motorja a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek is megfelel. A szerelvényt két daru teszi alkalmassá hosszabb sínszálak és nehéz pályaszerkezetek emelésére, rakodására. A járműre hótoló, vasúti aljak rakodására is használható rönkfogó adapter és bozótirtó adapter szerelhető. Sínek és nagyobb vasúti felépítményi anyagok rakodását segítő tartozéka az emelőgerenda.
Magyar fejlesztés, magyar beszállítókkal
A vontatójármű LENCSE 001 sorozatjelét tervezője, Lencse József neve után kapta. Az alváz és a járművek felépítménye a MÁV FKG Kft. saját tervezésében, gyártásában készült. A hótoló adapter Bátonyterenyéről származik, a jármű üvegezése salgótarjáni. A vontatójármű hidraulikus meghajtású forgóvázát a GANZ Motor Kft. szállította.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések