San Diego több mint negyedmillió dollárt takarít meg a közvilágításon

Intelligens világítási rendszerrel újítják fel San Diego belvárosának közvilágítását, amely az első város lesz az Egyesült Államokban, ahol a GE LightGrid™ technológiát alkalmazzák. A tavasszal működésbe lépő, LED-es utcai világítást is magába foglaló rendszer évente több mint negyedmillió dollár takarít meg a városnak a fejlett és energiatakarékos megoldásai révén.
A közvilágítási technológiák fejlesztésében a GE Magyarországon is aktív. A vállalat hazai mérnökei jelenleg egy csúcsszínvonalat képviselő közvilágítási koncepció kifejlesztésén dolgoznak.
A San Diego-i felújítási projekt keretében összesen 3 ezer utcai lámpát cserélnek le. A modern rendszer nemcsak javítja a közvilágítást, hanem a LightGrid technológiájának köszönhetően a városi világításrendszereket is forradalmasítja. Az innovatív technológia lehetővé teszi az energiafelhasználás pontos mérését, így az önkormányzatok a tényleges fogyasztásnak megfelelően fizetnek. Az új dekoratív utcai lámpák ugyanakkor megőrzik a történelmi formavilágot. A fejlesztéssel a város 254 ezer dollár éves megtakarítást érhet el.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések