Tavaly minden 5. szállóvendég SZÉP-kártyával fizetett

A Szallas.hu előzetes adatai szerint a magyar belföldi turizmus a gyenge tavasz ellenére is 4,5 százalékkal bővült 2013-ban. A mobileszközökről indított foglalások aránya megduplázódott, és minden ötödik szállóvendég SZÉP-kártyával fizetett. Megyei szinten Somogy magasan vezeti a foglalási számok alapján felállított sorrendet.
Bár a belföldi turizmus a hűvös, hóviharokkal tűzdelt tavasz miatt gyengén kezdett, a szállásadók számára végül jól alakult a 2013-as év. A Szallas.hu előzetes adatai alapján 2012-höz viszonyítva mintegy 4,5 százalékos növekedéssel zárt az ágazat. A jó eredmény elsősorban az erős nyárnak köszönhető, valamint annak, hogy a balatoni régió népszerűsége – többek között az egymást érő rendezvények révén – újra emelkedni kezdett.
„Az online piac részesedése tovább erősödött a szállásfoglalások terén, várhatóan 12-15 százalék közötti forgalomnövekedéssel számolhatunk. A piac nagyságát jól mutatja, hogy csaknem 11 ezer belföldi szálláshelyre lehet foglalni a kínálatunkban" – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A szakember hozzátette, hogy különösen keresettek voltak a kuponos szállásajánlatok, ez a szegmens 25 százalékkal bővült 2013-ban. Jellemző trend volt még, hogy a mobileszközökről indított foglalások száma az előző év során megduplázódott, ma már a foglalások 6 százalékát adják. 
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések