2014. január 6.

Tomasz Man Budapestre látogat!

A kortárs lengyel dráma egyik legismertebb alakja, Tomasz Man drámaíró, színházi rendező a Lengyel Intézet szervezésében január 13-án Budapestre látogat, a Jurányi Inkubátorházba, ahol a kaposvári Csiky Gergely Színház a szerző 111 című drámáját játssza. Az előadás után Bérczes László beszélget Tomasz Mannal, Pászt Patrícia fordítóval és az előadás alkotóival a 111-ről, a kortárs lengyel és magyar drámáról, színházról.
Tomasz Man: 111
tantermi és stúdióelőadás
Jurányi Inkubátorház, 2014. január 13. 15.00 és 19.00 óra
Miért? Miért? Miért? Ezt kérdezzük értetlenül nap mint nap, amikor iskolai, otthoni erőszakról hallunk. Amikor látszólag minden rendben van tanár és diák, szülő és gyermek között. És mégis megtörténik a baj. Mint ebben a történetben, amiben a Fiú születésétől feltételezett haláláig követjük sorsát, egyúttal a család sorsát is. Miért van az, hogy a Fiú nem akar emberek között élni, tizennégy évesen lelő egy szarvast, tüzet rak szülei ágya alá, pisztolyt lop és közben egyre inkább Istenhez fohászkodik, majd előveszi a pisztolyt, és… Miért? Miért? Miért?
Rendező: Tóth Géza
Játsszák: Csapó Virág, Fándly Csaba, Grisnik Petra, Kőrösi András

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...