2014. január 9.

Történelemórák a szabadságról


Találkozások Velük, akik ott voltak, és előkészítették a változást. Ahogy mi láttuk őket, ahogy ők látták a világot - akkor és most. 1989 eseményei, a rendszerváltáshoz vezető út, és az azóta eltelt 25 év szavakban és képekben:
TÖRTÉNELEMÓRÁK A SZABADSÁGRÓL
A Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Lengyel Intézet közös programsorozata a Szabadság Ünnepének évében, 2014-ben.


Huszonöt év telt el az első lengyelországi szabad választások és a demokratikus átalakulás kezdete óta, amely a rendszerváltáshoz vezetett. Ebből az alkalomból a Lengyel Köztársaság elnöke, Bronisław Komorowski 2014-et aSzabadság Ünnepévé nyilvánította, melynek kapcsán számos program kerül megrendezésre nemcsak Lengyelországban, de világszerte. A Szabadság Ünnepéről Magyarországon is megemlékezünk. Az egyik legfontosabb esemény a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége, és a Lengyel Intézet közös, egész éven át tartó rendezvénysorozata lesz, melynek a Történelemórák a szabadságról címet adtuk. A havonta jelentkező találkozókkal a negyedszázaddal ezelőtt bekövetkező rendszerváltás legfontosabb pillanatait, a szabadsághoz vezető út leglényegesebb állomásait szeretnénk felidézni. A beszélgetésekre olyan vendégeket hívtunk meg, akik maguk is szemtanúi, vagy aktív részesei voltak e szabadságért vívott harcnak, akik történelmet írtak.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...