2014. január 28.

Újabb lépés a feketegazdaság visszaszorítására

Adóügyi információcseréről szóló egyezményt írt alá ma a londoni magyar nagykövetségenMagyarország és  Jersey kormánya.
2014. január 28-án Csák János nagykövet és Sir Philip Bailhache, Jersey külkapcsolatokért felelős minisztere ünnepélyes keretek között írta alá a „Magyarország Kormánya és Jersey Kormánya között az adóügyi információcseréről szóló egyezmény"-t.

Az adóügyi információcseréről szóló egyezmények az adóhatóság munkáját segítik. Konkrét adóügyben az adóhatóságok információt kérhetnek egymástól. A feketegazdaság szereplőinek, a céglovagoknak, a költségvetési bevételek megcsapolóinak az ilyen egyezmények  jelentősen szűkítik az adóelkerülés lehetőségét.

A Jersey-vel aláírt egyezmény fő célja, hogy szabályozza a megkeresésre történő adóügyi információcserét. A szerződő felek illetékes hatóságaikon keresztül segítséget nyújtanak olyan adóügyi információk (köztük banki információk) cseréjén keresztül, amelyek előreláthatólag fontosak a szerződő felek belső jogszabályainak végrehajtásához és érvényesítéséhez az Egyezmény hatálya alá tartozó adóknál.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Japánba is küldtek virtuális locsolást a Pilisből

Több mint 55 ezren követték a 4G-n közvetített élő húsvéti talkshow-t a Telekom közösségi média oldalán   Több mint 55 ezren voltak kíván...