2014. január 28.

Újabb vasúti pénztárak nyíltak felsőoktatási intézményekben

A MÁV-START Zrt. 2013 végéig hat főiskolán vagy egyetemen biztosította a vasúti pénztári szolgáltatást a diákoknak és az érdeklődőknek, mostantól ez a szám nyolcra emelkedett. Új helyszínként ismételten bekapcsolódott a rendszerbe a Nyíregyházi Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem.
Éves szinten több mint százezer darab menetjegyet értékesít a vasúttársaság a főiskolákon és egyetemeken, ahol kilométer és kedvezmények korlátozása nélküli vasúti menetjegyek, pótdíjköteles vonatokra szóló pót- és helyjegyek, gyorsvonati pótjegyek, továbbá a BKK egyes termékei (például bérletek) vásárolhatóak meg. A legtöbb menetjegyet a Debreceni Egyetemen váltották az elmúlt évben, itt közel harmincezer volt az értékesített darabszám. Ezt követte a Budapesti Műszaki Egyetem huszonnyolcezerötszáz jeggyel, harmadik helyen az eladási statisztika alapján a Pázmány Péter Tudományi Egyetem végzett, ahol tizenhatezerötszáz vasúti menetjegyet vásároltak. Ezen kívül Győrött, Miskolcon, és Pécsett vehető igénybe egyetemi vagy főiskolai pénztár. A felsőoktatási intézményekben a diákok napi programjához igazítva, általánosságban délelőtt kilenc vagy tíz órától, délután három óráig vannak nyitva hétköznap a pénztárak, valamint bizonyos helyszíneken, szombaton a délelőtti órákban. A pénztárak pontos nyitva tartási rendje a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu oldalon érhető el.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...