2014. január 10.

Xerox: még tovább a 3D útján

A napokban együttműködésre lépett egymással a háromdimenziós nyomtatásban élenjáró 3D Systems és a dokumentumkezelési iparágban piacvezető Xerox, amely alapján a 3D Systems 32,5 millió dollárért kivásárolja a Xerox oregoni bázissal működő termékdesign, mérnöki és kémiai folyamatokkal, feladatokkal foglalkozó részlegét.  A tranzakcióval több mint száz jól képzett Xerox szakember kerül át a 3D Systems kutatási-fejlesztési csapatába.
A megállapodás mindkét fél számára hatalmas előnyöket tartogat rövid- és hosszútávon egyaránt. A 3D Systems a kibővített szakembergárda révén újabb technológiai fejlesztéseket valósíthat meg. A tervek szerint az elkövetkező években megduplázzák a jelenlegi kutatás-fejlesztési költségvetésüket, amelynek részeként arra törekszenek, hogy a porcelán, homok, műanyag alapú termékek mellett az elektronikai cikkek nyomtatásában is egyre hangsúlyosabb piaci szereplővé váljanak. Ez utóbbi esetében kiemelt jelentősége lesz a mostani megállapodásnak, mert a Xerox Palo Alto-i Kutatócentrumában régóta kísérleteznek többek közt a nano-méretű mikroelektronikai anyagokkal, a chipletekkel, amelyek képesek az intelligens adattárolásra is. Ez a jellemzőjük pedig alkalmassá teszi őket mikroprocesszorok, számítógépes memóriák, sőt a hő-, nyomás- és mozgásérzékelést biztosító mikroelektromechanikai rendszerek építésére is.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...