2014. február 21.

3 százalék feletti reálbér-növekedés a tavalyi évben

A KSH gyorstájékoztatója szerint a 2013. január-decemberi időszakban a nemzetgazdaságban mért bruttó átlagkeresetek 3,4 százalékos, a nettó átlagkeresetek 4,9 százalékos növekedést mutatnak az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A tartósan alacsony, 1,7 százalékos infláció mellett így 3,1 százalékos reálbér-növekedést sikerült elérni a tavalyi évben a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül. Az újabb reálbér-emelkedés kedvezően hat a családok anyagi helyzetére, ami tovább segíti a lakossági fogyasztás növelését, és ezen keresztül a gazdaság bővülését. A Kormány sikeres foglalkoztatáspolitikai intézkedései – például az Első Munkahely Garancia Program, a lakhatási támogatás vagy a kkv-k munkahelyteremtését támogató pályázat – megmutatkoznak a statisztikákban is: egy év alatt 34 ezerrel nőtt a versenyszféra 5 fő feletti vállalkozásainál alkalmazásban állók száma.
A 2013. január–decemberi időszakot tekintve a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 230 700 forint volt. A versenyszférában foglalkoztatottak átlagosan 242 200, míg a közszférában – a közfoglalkoztatottakat nem számítva – dolgozók 227 800 forintot kerestek. A reálbérek 2013. január-decemberi időszakot tekintve nemzetgazdasági szinten 3,1 százalékkal emelkedtek a családi kedvezmény nélkül számolva.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Japánba is küldtek virtuális locsolást a Pilisből

Több mint 55 ezren követték a 4G-n közvetített élő húsvéti talkshow-t a Telekom közösségi média oldalán   Több mint 55 ezren voltak kíván...