85 milliomodik NIKKOR

This image shows a "Nikon Nikkor 18-70 AF...
A Nikon mai bejelentése szerint 2014 januárjának elejénelkészült a cserélhető objektíves Nikon fényképezőgépekhez gyártott NIKKOR objektívek 85 milliomodik példánya.Az akkor még Nippon Kogakku K.K. néven működő Nikon 1959-ben mutattabe a Nikon F fényképezőgépet, és vele együtt az első Nikon tükörreflexesfényképezőgépekhez gyártott NIKKOR objektíveket, köztük a NIKKOR-S Auto 5cm f/2 objektívet. A NIKKOR hagyomány az első objektív elkészítése óta,sok-sok éve töretlenül folytatódik. A Nikon emellett tovább bővíti a Nikon 1cserélhető objektíves kompakt digitális fényképezőgépekhez készülő,cserélhető objektívjeinek választékát is, amelyek közül az első darabok 2011októberében jelentek meg. Az eddig legyártott objektívek száma ígymeghaladja a 85 milliót.

A Nikon folyamatosan bővíti a NIKKOR objektívek családját, amelyben megtalálhatók az évek soránkifejlesztett, haladó optikai technológiák.


2013 augusztusában a Nikon bemutatta az AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR objektívet.Ez a nagy teljesítményű, kb. 7,8x normál zoom objektív a látószögek széles tartományát fedi le, és a Nikon DX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel kompatibilis


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban