2014. február 7.

A felhasználók harmada még mindig nem szívesen bankol online

A Kaspersky Lab és a B2B International „Fogyasztói Kockázatok" című 2013-as felméréséből kiderült, hogy a felhasználók közel harmada nem érzi biztonságosnak az elektronikus fizetések és bankolások folyamatát. Továbbá kétségbe vonják a mobil eszközök megbízhatóságát az online banki tranzakciókkal kapcsolatban.
Tény, hogy a webshopok, valamint az e-fizetési és banki rendszerek megkönnyítik a mindennapokat, hiszen egy kattintással fizethetjük be a számláinkat és indíthatunk pénzügyi tranzakciókat, mindezt sorban állás és időveszteség nélkül. A széles körben elterjedt okostelefonok és tabletek pedig még tovább növelik a kényelmes megoldások lehetőségeit. Azonban a B2B International felmérése azt mutatja, hogy a megkérdezett felhasználók 33 százaléka soha nem használná a telefonját vagy tabletjét online pénzügyi tranzakciókra. A válaszadók valamivel kisebb százaléka (28%) nyilatkozott úgy, hogy nem tartja kényelmesnek ezen eszközök használatát, ilyen jellegű tranzakciókra. Végül a tablet felhasználók 22 százaléka és az okostelefon tulajdonosok 27 százaléka nem tartja relevánsnak ezt a funkciót mobil eszközön.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...