A gyűrűk ura, Tom és Jerry, Barátok Közt az élen

A Csillagok háborúja zenéje. A gyűrűk ura, Tom és Jerry, Angelina Jolie, Rudolf Péter és a Barátok Közt. Abszolút favoritok – derül ki a FilmBox felméréséből, amelynek keretében 1500 főt kérdezett meg a csatorna többek között a kedvenc filmről, színészről, színésznőről, rajzfilmről, nemzetközi és magyar viszonylatban. Az eredmény vegyes képet mutat – egyes kategóriákban úgy tűnik, hogy az új felülírja a régit, máshol viszont a klasszikusok a mai napig legyőzhetetlenek.
Filmek közül a klasszikusok még mindig nyerők
A Gyűrűk ura abszolút tarolt: a megkérdezettek több mint 32 % voksolt rá, második helyen a varázslófiú Harry Potter végzett közel 20%-al, míg harmadik a Forrest Gump lett, több mint 12%-al. Őket követi a Keresztapa, a Mátrix és a Twilight (7-10%), kissé lemaradva a Remény Rabjai (kb. 5,8%), majd egy régi klasszikus, az Elfújta a szél (3,4%).
Magyar filmek közül az Üvegtigris az abszolút favorit, több mint 40%-al, jócskán lemaradva követi a Valami Amerika (15%) és az Argó (11,08%). Utánuk érkezik a Kontroll, majd itt is egy régebbi alkotás következik, az Abigél, nagyobb lemaradással pedig a Meseautó és a Csinibaba.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban


Népszerű bejegyzések