2014. február 21.

A kocsik után megújult a Balatonfenyvesi Kisvasút műhelycsarnoka is

Környezetbarát, a kor követelményeinek és a munkavédelmi előírásoknak is megfelelő karbantartást és javítást tesz lehetővé februártól a Balatonfenyvesi Kisvasút felújított műhelycsarnoka. Az épületben a több mint hatvan éves, erősen elhasználódott és balesetveszélyes betont feltörték, újrabetonozták, és olajálló, impregnált burkolattal látták el. Így a környezetet terhelő hulladék, folyadék hatékonyabban eltávolítható a helyiségből. A műhely festése és a világítás cseréje is megtörtént, így megfelelő és korszerű munkakörülmények között tudnak dolgozni a szakemberek. A vasútvonalon szolgálatot teljesítő hat kocsi és a négy mozdony karbantartása, javítása ennek köszönhetően már méltó környezetben zajlik. További terve a vasúttársaságnak az épület külső felújítása, továbbá a kerítéssel védett járműtároló területének bővítése, a rongálások megelőzése érdekében. Az egyedi vadászkocsi a tervezett korszerűsítése révén rendezvények, születésnapok, vállalati eseményekhez lehet egy különleges helyszín.
Évről évre nő a Balatonfenyvesi Kisvasúton utazók száma, tavaly több mint harmincötezren választották eljutásukhoz, kirándulásaikhoz az itteni vonatokat. Jelentős előrelépés, hogy húsz százalékkal nőtt az utasok száma a késő tavasztól kora őszig tartó szezonon kívül, a hűvösebb, hidegebb hónapokban is egyre többen fedezik fel Nagyberek változatos, vadregényes táját. Érdemes ide többször is visszatérni, hiszen minden évszakban más arcát mutatja a természet, más lehetőségeket kínál a kirándulók számára. 2014-ben megújult a kisvasút szolgáltatása: a Balatonfenyves és Somogyszentpál között közlekedő vonatokban egy tíz kerékpár elhelyezését is lehetővé tévő, harmincegy ülőhelyes kerékpárszállító-kocsi is rendelkezésre áll. A vonatok Imremajor, Pálmajor, és Somogyszentpál felső megállóhelyek érintésével közlekednek 14 km hosszan a helyben lakók és a kirándulók, pihenni vágyókat szolgálva. A vonal jegyáraira a 25 százalékkal csökkentett, regionális tarifa érvényes.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...