2014. február 7.

A Médiatanács kezdeményezi a Klubrádióval az ingyenesen használható frekvenciára vonatkozó hatósági szerződés aláírását

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa gondoskodik arról, hogy zökkenőmentes legyen a Klubrádió frekvenciaváltása, és a rádió szolgáltatása folyamatosan elérhető maradjon a hallgatók számára. A testület a szerződés előkészítését követően e heti keddi ülésén döntést hozott arról, hogy a Klubrádió Zrt. kérelmének megfelelően a Budapest 92,9 MHz körzeti médiaszolgáltatási jogosultságra vonatkozó hatósági szerződést, tehát ezen a frekvencián a szolgáltatás közösségi médiaszolgáltatásként való elismerését a felek 2014. február 13-án aláírják.  A grémium az eljárás során figyelembe vette a Klubrádió Zrt. módosítási javaslatait.  

Áthangolás: Budapest 92,9 MHz
A Médiatanács a Klubrádió Budapest 92,9 MHz-re vonatkozó műsorszolgáltatási szerződését hatósági szerződéssé alakította át, és közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el.
A Médiatanács elfogadta a rádió kérését, miszerint a Budapest 92,9 MHz körzeti frekvencián történő médiaszolgáltatást lehetővé tevő hatósági szerződést 2014. február 13-án írják alá a felek. Az új frekvencián történő médiaszolgáltatás és a törvényi előírásoknak való megfelelés érdekében a Klubrádió Budapest 95,3 MHz-re vonatkozó kereskedelmi médiaszolgáltatási szerződésének közös megegyezéssel történő megszüntetésére a felek megállapodásának megfelelően szintén február 13-án kerül sor. A döntéseknek köszönhetően a Klubrádió hallgatóinak egyetlen percig sem kell nélkülözniük a műsort, teendőjük mindössze annyi, hogy 2014. február 14-én 0 órától a 95,3 MHz-ről a 92,9 MHz-re kell állítaniuk készülékeiket.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...