A Médiatanács közösségi rádiók és televíziók fenntartását támogatja 106 millió forinttal

A Médiatanács tegnapi döntése értelmében 20 közösségi médiaszolgáltató fenntartási és üzemeltetési költségeit támogatja 106 millió forinttal az idei évi közösségi televízióknak és rádióknak kiírt pályázatán. 

A Médiatanács tavaly októberben hirdette meg a 2014-es rezsipályázatát, amely a közösségi rádiók és televíziók idei évi rezsiköltségeit hivatott támogatni. A pályázat több mint egy évtizede nyújt biztos támogatási formát a médiaszolgáltatóknak, az odaítélt összegek elengedhetetlenek a közösségi médiaszolgáltatás fennmaradásához.

Az idei pályázat harmadik fordulójában kiosztott 106 millió forintos összeg 14 közösségi televízió és 6 közösségi rádió biztonságos működését segíti. A közösségi televíziók – Zemplén Tv, hatoscsatorna, KiSDuNa TV Dunaharaszti, Régió Plusz Televízió , Buda Környéki Televízió, Balmazújváros Televízió, Trió TV Dunántúl, Pannon TV, CITY TV, WTV, Városi Televízió Hajdúböszörmény, Máriahalom Televízió, Nagykállói Televízió Tavi TV- 70 milliós, a közösségi rádiók – Európa Rádió Miskolc, Táska Rádió, Balaton Rádió, Európa Rádió Debrecen, Győr Plusz Rádió, Európa Rádió Nyíregyháza26 milliós támogatást kaptak.

A nyertesek egyenként 12 havi hozzájáruláshoz jutnak. A közösségi tévék esetében az egy pályázó által elnyerhető maximális összeg 600.000 forint, a közösségi rádióknál 500.000, a kisközösségi rádiós médiaszolgáltatók esetében 400.000 ezer forint.

A közösségi médiaszolgáltatók folyamatos működést lehetővé tévő rezsipályázat idei támogatási kerete 435 millió forint. A fennmaradó összegekre további fordulókban pályázhatnak a médiaszolgáltatók.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban