A nő - videók, zene

Ezen a héten mutatják be az ADAPTÁCIÓ és A JOHN MALKOVICH-MENET rendezője, SPIKE JONZE öt Oscar-díjra (köztük a legjobb film és eredeti forgatókönyv díjára) jelölt A NŐ (16) című filmjét, főszerepben JOAQUIN PHOENIX, AMY ADAMS,OLIVIA WILDE és ROONEY MARA. Samantha, az érzelmekkel rendelkező mesterséges intelligencia a gyönyörű SCARLETT JOHANSSON hangján szólal meg.
Mindenki igazi társra vágyik. Olyanra, aki figyel, aki megért, aki segít, és aki szeret. Theodore (Joaquin Phoenix) nagyon lassan heveri ki a válását, egyedül él, és nem barátkozik könnyen. Napközben egy számítógépen dolgozik, esténként egy másik számítógépen játszik – és unalmában letölt egy új programot: egy intelligens operációs rendszert.
És minden megváltozik. Az egzotikus hangú rendszer (Scarlett Johansson), vagyis Samantha felforgatja addig túl egyforma napait. Mindent tud, mindent ért, és egyre közelebb kerül Theodore-hoz. Olyan közel, hogy a férfi néha már úgy érzi: Samantha testestül-lelkestül az övé…

Az alábbi videóban egy rendkívül érdekes és elgondolkodtató összeállítást láthattok a film kapcsán, amelyben a modernkori szerelemről beszél többek között Olivia Wilde, Bret Easton Ellis, Charlyne Yi, Ester Perel és Evangeline Zhao.
Az Oscar-díjra jelölt dal itt hallgatható meg: http://bit.ly/ANo_TheMoonSong
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban