2014. február 14.

A szállodák számára is van már online pénztárgép

A Nemzetgazdasági Minisztérium információi szerint a szállodaiparban nincs fennakadás az online pénztárgépek kifejlesztésében, hiszen már több olyan engedélyezett pénztárgéptípus is van, amely a szállodai alkalmazásokat kezeli.  Mivel a pénztárgéprendelet a szállodai berendezéseket nem nevesíti speciális pénztárgépként, számos panzióban jelenleg online kiskasszával tesznek eleget a nyugtaadási kötelezettségüknek.
Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a rendeletben előírt követelményeknek minden más ágazat meg tudott felelni. A kereskedelmi, és az ásványolajipar ágazat, a gyógyszerészeti szakma illetve az éttermet üzemeltetők hamarosan teljes egészében áttérnek az online pénztárgépekre, náluk, az üzembe helyezett új berendezések száma folyamatosan emelkedik. A minisztérium kéri a szállodaipar szereplőit, hogy a többi piaci szereplőhöz hasonlóan kezdjék meg a mielőbbi átállást az online pénztárgépekre, különös tekintettel az átállási határidőkre.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Saját okostelefonos mesterséges intelligenciát mutat be az LG

Az LG Electronics (LG) a spanyolországi Barcelonában, a Mobile World Congress (MWC) kiállításon mutatja be első saját fejlesztésű, mobiltele...