Bábel-Hesnával a világ

Vajon mi kell ahhoz, hogy valaki egészen odáig menjen, hogy Ken barbie hasonmására operáltassa magát? És milyen elvárások nyomasztják azokat, akik egyébként a szépségideálokat testesítik meg: magukat a modelleket? A Bábel legújabb adásában újra a szépségipar kulisszái mögé pillantunk be, és megtudhatjuk, hogyan kezdenek átalakulni a modell világ kőkemény és sokszor könyörtelen elvárásai a fiatal lányokkal szemben, valamint megismerhetjük az élő Ken barbie-ként emlegetett fiatal férfit, aki több mint százhúsz plasztikai beavatkozáson esett át az utóbbi években. 
Szépség. Egy egyszerű szó, amely mégis rendkívül nehezen megfogalmazható tartalommal bír- nemcsak azért, mert rendkívül szubjektív meghatározni, mitől szép valami, főleg valaki – hanem azért is, mert minden korszakban, sőt minden földrészen, társadalomban más értékeket testesít meg. Ennek ellenére az utóbbi évtizedekben tanúi, és egyben elszenvedő alanyai is lehettünk annak, ahogy uniformizált szépségideálok ömlenek ránk minden mennyiségben a médiából, a filmekből, a reklámokból – komolyan befolyásolva több fiatal generáció testképét és önértékelését. 
De vajon mi kell ahhoz, hogy valaki egészen odáig menjen, hogy  Ken barbie hasonmására operáltassa magát? Megismerhetjük a férfit, akit csak élő Ken barbie-ként emlegetnek. A 33 éves Justin Jedlica ugyanis több mint százhúsz plasztikai beavatkozáson esett át az utóbbi években, és orrának, homlokának, ajkainak átszabása után izmokat szimuláló szilikon implantátumokat ültetett be  a felsőtestébe, a karjába. 

 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban