Elindult a Startup Europe Roadshow!

Brüsszelben Február 10-én az Európai Bizottság és az Európai Fiatal Fejlesztők Fóruma (European Young Innovators Forum, EYIF) büszkén jelentette be a Startup Europe Roadshow elindulását, ami 10 különböző nagyvárost fog érinteni a következő 8 hónapban. A Roadshow lehetővé teszi, hogy az infokommunikációs területen feltörekvő vállalkozók kapcsolatba kerüljenek, tanuljanak és olyan „példaképek" mentorálják őket, akik maguk is sikeres fiatal IKT vállalkozók. A program azon erőfeszítések közé tartozik, amiknek célja, hogy Európa startup környezetét dinamikusabbá és kevésbé kockázatkerülővé tegye.
A Roadshow 10 műhelyfoglalkozás (workshop) sorozatából áll, aminek Poznan, Párizs, Berlin, Olmütz, Athén, London, Madrid, Bukarest, Lisszabon és Budapest ad otthont, és az EYIF helyi partnerei valósítanak meg. A budapesti workshop szervezésének lehetőségét a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) nyerte el. A workshopok eredményeit a szeptemberi brüsszeli záróeseményen mutatják be.
A workshopok résztvevői 16 és 30 év közötti diákok és feltörekvő vállalkozók, akiknek van saját üzleti ötletük, vagy tervezik, hogy vállalkozói karriert építenek a jövőben. A résztvevők első kézből kapnak mentorálást a példaképeikkel való eszmecsere során. Mindegyik workshop tartalmaz egy külön szekciót is, ami a fiatal digitális vállalkozók és startup cégek finanszírozási lehetőségeire összpontosít a Horizon 2020 program részeként.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban