2014. február 21.

Gyakran értékesebb a mobil eszközön tárolt adat, mint maga az eszköz

A legtöbb felhasználó – 56 százalék - véli úgy, hogy a mobil eszközökön tárolt adatok sokkal fontosabbak, mint maga az eszköz, derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International 2013 nyarán végzett közös felméréséből. Továbbá a felhasználók több mint 50 százaléka nem tudta visszaszerezni adatai többségét, adatlopás esetén.

A kérdés adott: Mi ér többet?

Egy drága eszköz vagy egy félve őrzött, régi fotó? Egy laptop vagy egy e-mail, amely sokat jelent a számunkra? Egy tablet vagy egy video klip, amely a régi barátokkal való találkozásról készült? A legtöbb válaszadó szerint a személyes adatok sokkal többet érnek a mobil eszközöknél, a készülék árától függetlenül.

Sajnos az emberek gyakran veszíthetik el értékes adataikat önhibájukon kívül: a felmérés szerint minden ötödik rosszindulatú támadás végződik a személyes adatok elvesztésével, melyeknek 61 százalékát sosem tudják visszaállítani. A személyes adatok a kiberbűnözők számára csak egy értékesíthető áru: adatokat lopnak, melyeket később felhasználva, akár blokkolhatják is a felhasználó online pénzügyi hozzáférését, amelyet az esetek többségében csak súlyos összeg kifizetése után adnak vissza a tulajdonosnak. A széles körben elterjedt mobil eszközök csak súlyosbítják a helyzetet, hiszen minden egyes új okostelefonnal vagy tablettel további támadási felületet biztosítunk a csalók számára.

Habár a kibertámadások száma növekszik, a személyes információk még mindig biztonságban maradhatnak egy megfelelő biztonsági megoldással.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...