Gyermekvasutas tanfolyam indult

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton hetvenhat leendő gyermekvasutas részvételével elkezdődött az ez évi tavaszi gyermekvasutas tanfolyam. Tavaly ugyanekkor 39-en kezdtek tanulmányokat. Ebből is látszik: egyre népszerűbb a Gyermekvasút, és népszerű az utasok körében is, hiszen egy év alatt 7,4 százalékkal nőtt az utasszám. 2013-ban közel 380 ezren utaztak a Gyermekvasúton.
Közösség, fegyelem, barátság, felelősség, tradicionális értékek – egyebek közt ezeket kínálja a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a gyerekeknek, immáron több mint hatvan éve. A mostani nagy számú jelentkezés is mutatja, hogy a Gyermekvasút népszerűsége egyre nő, most februárban 76 gyermek kezdte meg a négy hónapos tanfolyamot, aminek a végén gyermekvasutasokká avatják őket, s „éles" szolgálatba állnak.
A gyermekvasutas képzés a beiratkozással indult Hűvösvölgyben, ahol egyúttal szülői értekezletet is tartottak. A hetvenhat (természetesen jó tanulmányi átlaggal érkező, 10-12 éves) gyerek az első nap találkozott a tanfolyami oktatókkal, megismerték, milyen foglalkozásokon sajátítják majd el a gyermekvasutas szolgálathoz szükséges szakmai ismereteket. Emellett megismerkedhettek az ifivezetőkkel (korábbi gyermekvasutasokkal), akik kinőtték már – koruknál fogva – a gyermekvasutasságot, de visszajárnak, hogy átadják a tudást az utódok számára.  A nap végén utazásra is sor került a Gyermekvasút gyönyörű, kanyargós vasútvonalán.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban