2014. február 24.

Humanitárius segítségnyújtásra készül Ukrajnában a Máltai Szeretetszolgálat

Egy Ukrajnában kialakuló humanitárius válság kezelésére, és az ebből adódó feladatok ellátására készül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet gyűjtést hirdeta szomszédos országban élő rászoruló emberek támogatására.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat határ mentén működő szervezetei felkészülnek arra, hogy a válság elmélyülése esetén humanitárius segítséget nyújtsanak. A Máltai Szeretetszolgálatmindennapos kapcsolatban áll a beregszászi és a lembergi máltai szervezetekkel, de a romániai Máramaros megyei karitatív szervezettekkel is egyeztetett a szükséges lépésekről. A kárpátaljai civil szervezetek tájékoztatása szerint sokakat nehéz helyzetbe hozott a januárinyugdíjak és a közalkalmazotti fizetésének elmaradása. Ha az érintettek februári járandóságukhoz sem jutnak hozzá, súlyos helyzet alakulhat ki, a szegénységet pedig a válság miatt meginduló infláció is tovább mélyíti. Elsősorban az egyedül maradt idős emberek, a több gyermeket nevelő családok és a betegek szenvedhetnek komoly szükséget.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat cselekvési tervet készített arra az esetre, ha a következő időszakban tovább romlik a helyzet, hogy a lehető legrövidebb időn belül segítséget tudjon nyújtani a legelesettebb embereknek. A karitatív szervezet adománygyűjtést hirdet, a felajánlásokat a 11784009 – 20200673 számú bankszámlán fogadja.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...