Így lesz biztonságosabb az internet

A világon már minden harmadik ember internethasználó, sokan közülük azonban nincsenek tisztában a világháló rejtette veszélyekkel. A Biztonságosabb Internet Napjának célja, hogy felhívja a figyelmet az internetezéshez kapcsolódó kockázatokra, és segítséget nyújtson ezek elkerülésében.
Évek óta tartó tendencia a rosszindulatú szoftverek és internetes átverések számának folyamatos emelkedése. Ennek ellenére ki lehet jelenteni, hogy az internetezők többsége a mai napig nincs tisztában azzal, hogy milyen veszélyekkel találkozhat a világhálón. A bűnözők célja ma már nem az, hogy működésképtelenné tegyék a számítógépeket. Ehelyett olyan információkat igyekeznek megszerezni, melyeket az alvilágban jó pénzért tovább tudnak értékesíteni – mondja Eddy Willems, a Biztonságosabb Internet Napját támogató G Data vírusirtócég biztonsági szakértője.
Az elkövetők elsődleges célpontjai a gondatlan és felkészületlen felhasználók, akiktől személyes adatokat, például webshop és e-mail jelszavakat, vagy banki adatokat lophatnak. Régóta ismételt jó tanács, hogy a számítógépre telepítsünk jogtiszta vírusirtó szoftvert – a gép védelmét nem tanácsos olyan programra bízni, amit valaki már feltört.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések