Jelnyelvi tolmácsok a Hetedhét Gyerekhíradóban

Folytatja példaértékű kezdeményezését a közmédia, és február 24-étől már a Hetedhét Gyerekhíradóban is jelnyelvi tolmácsok segítik a siket és nagyothalló gyerekek tájékozódását.
  
Európában egyedülálló módon, a közmédiában felnőtt jelnyelvi narrátorok helyett gyerekek segítenek élvezhetőbbé tenni a műsorokat a siketek és nagyothallók számára immár tavaly december óta. A kezdeményezés újabb mérföldkőhöz érkezett: hétfőtől egy testvérpár lesz látható a gyerekhíradóban.
A SINOSZ és az MTVA még decemberben állapodott meg arról, hogy jelnyelvi narrátorok fordítják le az M2 gyerekcsatorna programjait. „A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének nagyon fontos, hogy a hallássérült gyerekek ugyanúgy hozzáférjenek az M2-es csatorna műsoraihoz. Bár teletextes feliratozás korábban is látható volt a műsorokban, ám a siket és nagyothalló gyerekek, a picik még nem tudnak olvasni, és nekik is nagyon fontos, hogy akadálymentesek legyenek a műsorok" – jelentette ki Kósa Ádám, a SINOSZ elnöke korábban. Elsőként a Postás Pat-ben, majd a Pom Pom mesékben működtek közre jelnyelvi narrátorok, a két kislány pedig hétfőtől látható a gyerekhíradóban.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések