Jótékonysági estély az Operában

A Magyar Állami Operaház a farsangi időszak utolsó szombatján, 2014. március 1-jén megrendezi az Ezüst Rózsa Bált: a
sportolók és művészek estélyét. A rangos esemény a világszerte ünnepelt jubileumi „Strauss150" évadhoz kötődik, nevét Richard Strauss: A rózsalovag (Der Rosenkavalier) című operájának szimbóluma ihlette.
A 19-20. század fordulójának tradícióihoz híven az ünnepi est karitatív célokat szolgál: vendégei minden belépőjegy árával jótékony adományozásban vállalnak szerepet. A cél idén egy mentőautó vásárlása, amelyet az Országos Mentőszolgálatnak ad át a Bál
Társaság. 
A rendezvény alkalmat teremt arra, hogy egy nemes cél érdekében, az összművészet házában találkozzanak az ország kiválóságai, közéleti és gazdasági szereplői, valamint hazánk nemzetközileg is elismert alakjai. Az estély díszvendégei, egyben a XXI. század példaképei, a magyar művészvilág személyiségei mellett - az év kiemelt társszférája -, a sport nagy egyéniségei. A díszvendégek soraiba várják többek közt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívót, Tápai Szabina EHF-kupa-győztes kézilabdázót, Varga Katalin Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes tőrözőt, Gáll Csaba Európa-bajnoki ezüstérmes kardozót és Kótai Mihály profi világbajnok ökölvívót.
A művészek és sportolók estélyének háziasszonya Miklósa Erika világhírű szoprán.Partnere, házigazdaként, Sárfalvi Péter, négyszeres világ-, hatszoros Európa-, és hatszoros egyéni magyar bajnok öttusázó.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések