2014. február 18.

Két új stratégiai partner a fejlesztési tárcánál

Fónagy János parlamenti államtitkár 2014. február 14-én a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ), 2014. február 18-án pedig a Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASZSZ) vezetőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást.
Az MVSZ szerteágazó szakmai tapasztalataival segíti hatékony és közérthető jogszabályok megalkotását, a közösségi közlekedés színvonalát javító intézkedések meghozatalát a vízi közlekedés területén. A MASZSZ egyebek mellett a gépjárművekhez kapcsolódó kiszolgáló ipar szakembereinek képzését, a közúti közlekedés műszaki és vagyon biztonságát érintő előírások megszületését támogatja majd tudásával.
A minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnernek. Az együttműködő szervezetek maguk is javaslatot tehetnek jogszabályok elkészítésére. A véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kérnek. A stratégiai partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtsék, és a minisztériumnak átadják.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...