2014. február 10.

Kimagaslóan teljesített a turizmus 2013-ban

A Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai alapján a hazai kereskedelmi szálláshelyeken 2013-ban 8,8 millió vendég 22,8 millió vendégéjszakát töltött el. A vendég- és vendégéjszaka-szám egyaránt közel 5 %-os emelkedése mellett tavaly 10%-kal nőttek a kereskedelmi szálláshelyek bevételei is. Az ágazatban működő vállalkozások jövedelmezőségének javulását mutatja, hogy 2013-ban az átlagárak 3 %-kal, az egy kiadható szobára jutó bruttó árbevétel (Revpar) pedig mintegy 10 %-kal emelkedett.
Vendégszám és vendégéjszaka-szám szempontjából már 2012 is rekordév volt, ugyanakkor 2013-ban minden lényeges mutató tekintetében sikerült javítani.
A belföldi turizmus hónapról-hónapra kiemelkedő teljesítményét tükrözi, hogy 2013-ban súlya és növekedése elérte a külföldi turizmus eredményeit. Tavaly 4,5 millió belföldi vendég 10,9 millió vendégéjszakát töltött el. A belföldi vendégek és vendégéjszakák száma közel 5 %-kal emelkedett.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...