2014. február 17.

Kinek számítanak a passzívos hallgatók?

Az iskolaszövetkezetek várják, lesz-e következménye dr. Székely László ombudsman intézkedésének, amelyben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, Balog Zoltán emberi erőforrások miniszteréhez és a NAV elnökéhez,  dr. Vida Ildikóhoz fordult, hogy „a fiatalok munkavállalásának elősegítése érdekében kezdeményezze a hallgatói jogviszonyukat szüneteltető fiatalok iskolaszövetkezeten keresztül történő munkavállalására vonatkozó jogszabályok módosítását, összehangolását". A NAV elnökénél az Alapvető Jogok Biztosa a fenti témában a jogértelmezési és ellenőrzési gyakorlat felülvizsgálatát kérte.
Miközben a 25 év alattiak körében a munkanélküliség kiemelten magas (meghaladja 28%-ot) közben évente 25.000 diák öngondoskodását teszi lehetetlenné az a joggyakorlat, amely szerint a tanulmányaikat szüneteltető nappali tagozatos hallgatók nem élhetnek a többi diákot megillető jogukkal, nem vállalhatnak munkát a számukra legális pénzkereseti lehetőséget biztosító iskolaszövetkezetekben. Miközben a passzív félév a munkatapasztalat megszerzését kellene, hogy szolgálja, hazánkban ezt nem támogatják a jogszabályok, hanem ezeket a képzettséggel még nem rendelkező fiatalokat magára hagyva, növelik a munkanélküliek táborát, s teszik lehetetlenné számukra a tanulmányok folytatását.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...