2014. február 14.

Kiscellák szolgáltatásként – Az Ericsson új konstrukciója kapacitásbővítésre

Az Ericsson a február végén Barcelonában megrendezésre kerülő Mobil Világkongresszuson fogja bemutatni új „kiscellás" szolgáltatását. Ezt a megoldást azokban az esetekben lehet a hálózattal szemben megnövekedett teljesítményigény kezelésére használni, amikor a meglévő hálózatok sűrítése nem lenne ésszerű. Olyan környezetekre gondoljunk, mint például a stadionok, forgalmas utcák és többszintes irodaépületek, ahol rengetegen gyűlnek össze. Ezek a felhasználók elvárják, hogy csatlakozni tudjanak egymáshoz, és hogy mobilkészülékük segítségével elérjék a számukra nélkülözhetetlen információkat. A felhasználók ekkora sűrűsége időnként hatalmas követelményeket támaszt a hálózattal szemben, ezt pedig a szolgáltatás minősége sínyli meg. Itt kerül előtérbe a kiscella.
Azokban az esetekben, amikor a meglévő szolgáltatói hálózatok sűrítése nem ésszerű, megoldás a problémára az Ericsson ún. „kiscellák mint szolgáltatás" megoldása. A megoldás lényege, hogy a meglévő telekommunikációs hálózatokat kis energiaigényű, rövid hatótávolságú hozzáférési pontok egészítik ki. Ezáltal bármilyen megnövekedett igény esetén könnyen és gyorsan növelhető a hálózat kapacitása. Az eredmény az Ericsson vagy üzleti partnere tulajdonában lévő, „sűrített" hálózat, amely több mobil szolgáltatót is ki tud szolgálni olyan esetekben, amikor a szolgáltatónként külön-külön telepített megoldások használata nem praktikus.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...