2014. február 11.

Konferencia a hazai területi fejlesztések jövőjéről

Intenzív tervezési és egyeztetési időszak áll előttünk, nemcsak kormányzati, hanem területi és helyi szinten is – mondta Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár a Területi Tervezési Szakmai Konferencia és Konzultációs Napok megnyitóján, Budapesten. A rendezvényen a szervezők ­– így a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft., valamint a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal – áttekintik a területi és városi programtervezeteket, amelyek már beérkeztek a minisztériumba.
Komoróczki István hangsúlyozta, Magyarország számára az egyik legfontosabb kormányzati feladat a 2014-2020 közötti európai uniós tervezési időszakhoz kapcsolódó fejlesztéspolitikai dokumentumok elkészítése és beterjesztése az Európai Bizottsághoz. Ennek első lépéseként a Kormány várhatóan február végéig benyújtja a Partnerségi Megállapodás című stratégiai dokumentumot, majd ezt követően március 31-ig az operatív programokat.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Soha nem látott mezőny a karate magyar bajnokságon

Rekordlétszám, közel 900 versenyző részvételével rendezték meg a hétvégén az idei karate magyar bajnokságot. A szombati felnőtt finálék so...