Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok aláírta a nemzetközi adóügyi megfelelés előmozdításáról és a FATCA szabályozás végrehajtásáról szóló Megállapodást

A mai napon az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország kormányai között a nemzetközi adóügyi megfelelés előmozdításáról és a FATCA szabályozás végrehajtásáról Megállapodást írt alá az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége részéről M. André Goodfriend diplomáciai ügyvivő és a Nemzetgazdasági Minisztérium nevében Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár.
Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa által 2010-ben törvénybe iktatott FATCA a külföldön bankszámlát fenntartó, amerikai egyesült államokbeli adófizetők adóelkerülése ellen lép fel. A mai napon aláírt egyezmény megteremti a pénzügyi intézmények számára a FATCA hatékony végrehajtásához szükséges jogi kereteket. Az egyezmény jó példa arra, hogy miként tud az Amerikai Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma és a magyar kormány együttműködni az adóelkerülés elleni harcban.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban