2014. február 6.

Miért volt indokolt a Munka törvénykönyvének változása?

Nem igazolódtak az új Munka törvénykönyve kapcsán az előzetes félelmek, nem csökkentek a bérek.  A foglalkoztatás rugalmasságát segíti az új kódex, amely a korábbinál kevesebb szabályt tartalmaz, ugyanakkor több lehetőséget kínál a munkaadó és a munkavállalók közti kölcsönösen előnyös megállapodásra. Január elsejétől egyszerűbb átvinni a jövő évre a szabadságunkat. Növekvő minőségi igény és árverseny jellemzi a munkaerő-kölcsönzést.

Egyenlőtlen munkaidő-beosztásban dolgozók számára eltérések mutatkoztak, a munkavállaló havi munkabére pl. szabadság igénybevétele esetén kevesebb lett a munkaszerződés szerinti alapbérnél annak függvényében, hogy az adott hónap hány napból állt. Első hónapok gyakorlati tapasztalata alapján fogalmi pontosítások is szükségessé váltak. Fontos, hogy mindenki ugyanazt értse alattuk. Gyakorlatiasabb, praktikusabb lett a munkaügyi szabályozás a könnyebb alkalmazhatóság érdekében.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Soha nem látott mezőny a karate magyar bajnokságon

Rekordlétszám, közel 900 versenyző részvételével rendezték meg a hétvégén az idei karate magyar bajnokságot. A szombati felnőtt finálék so...