Ötmilliárd felhasználóhoz juthat el az internet

Az Ericsson és a Facebook bejelentette, hogy közös innovációs labort hoznak létre az Internet.org kezdeményezés támogatása érdekében. Az Ericsson és a Facebook együttműködésének eredményeképpen létrejövő Internet.org Innovációs Labor hálózati környezetet és szakértelmet biztosít az alkalmazások, hálózatok, eszközök és szolgáltatások optimalizálásához a következő ötmilliárd internetfelhasználó számára.

Az új labor várhatóan 2014 második felében nyílik meg a Facebook kaliforniai campusán, a Menlo Parkban. Az új labor az Internet.org legfőbb céljának megfelelően arra szolgál, hogy az internet-hozzáférés mindenki számára elérhető legyen.

A kezdeményezés a mindenki által elérhető internet egyik legfontosabb fizikai akadályát segít majd eltávolítani: a fejlesztők ma jellemzően csak a saját fizikai elhelyezkedésük hálózati környezetéhez rendelkeznek hozzáféréssel. A fogyasztók viszont különböző hálózati környezetben (2G, 3G, 4G, wifi), többféle mobil operációs rendszeren, illetve számos különböző eszközön használják a hálózatot, ami elképesztő összetettséget jelent a fejlesztőknek.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések