Az ENSZ felmérések Magyarországot igazolják

Annak ellenére, hogy az ENSZ munkaügyi szervezetének, az ILO-nak a szabványa szerint készülő mérések azt mutatják, hogy Magyarországon a nők körében csúcson van a foglalkoztatottság, soha ennyi nő nem dolgozott az utóbbi 22 évben, csökken a munkanélküliség, a teljes munkaidős foglalkoztatottság nagyobb, mint az uniós átlag, és az OECD szerint mi vagyunk az egyik legkisebb nemek közti fizetéskülönbséggel rendelkező ország, a Price Waterhouse Coopers ( PwC) ismét negatív kritikát fogalmaz meg velünk szemben.
 
Az amerikai PwC pénzügyi tanácsadó a Nőnap előtt kiadott egy jelentést a nők munkaerő-piaci helyzetéről, amelynek következtetései nincsenek szinkronban a világ legtöbb országa által használt megbízható és pontos ILO szabvány szerinti adatokkal. Súlyos hiba lenne tőlünk, ha olyan tanácsadók elemzéseire alapozva hoznánk döntéseinket, amelyek nem a nemzetközileg elfogadott szabványok alapján készültek, hisz többek közt az uniós finanszírozási rendszerek is az ILO mutatók alapján minősítenek bennünket.
 
Magyarország büszke a nemzetközi standardok alapján elért eredményeire. Az ENSZ munkaügyi szervezetének szabványát mértékadóbbnak tartja, mint bármilyen más mérési metodikát.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések