Indul a Fölszállott a páva élő adása

Az elődöntőkhöz érkezett az MTVA és a Hagyományok Háza Fölszállott a pávanépzenei és néptáncos tehetségkutató műsora, amelynek első élő adását március 8-án láthatják a nézők a Duna Televízióban.
 
A 18 órakor kezdődő Híradó után, immár élőben láthatják a nézők a Fölszállott a páva fellépőit. Az est házigazdái, Herczku Ágnes és Novák Péter szombatról szombatra a képernyők elé várja mindazokat, akik a Kárpát-medence színeiben, zenéjében és táncában szeretnének gyönyörködni a  területi válogatókból továbbjutott 48 tehetséges szólista, zenekar vagy táncegyüttes tolmácsolásában.
 
Az elmúlt nyolc hétvégén a területi válogatófilmeket láthatták a nézők, határon innen és túl, szakmai zsűri segítségével több mint ezer fiatal mérte össze tudását, elhivatottságát. Négy kategóriában - énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek  - 12-12 produkció jutott tovább, az első négy adásban, azaz az elődöntőkben őket ismerhetik meg a nézők. A zsűri tagjai 2014-ben Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas koreográfus,Sebestyén Márta, Kossuth-díjas énekes, Sebő Ferenc, Kossuth-díjas zenész, a zsűri elnöke, továbbá dr.Agócs Gergely, néprajzkutató, zenész és dr. Diószegi László, történész, koreográfus, a Martin Néptáncszövetség elnöke.
 

Népszerű bejegyzések