2014. március 17.

Inkább együtt, mint külön

Az Ipsos tíz tagállamban – köztük Magyarországon – végzett felmérése azt mutatja, hogy az emberek 68 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok az EU-ban. Ennek ellenére csak kevesen, 19 százaléknyian szeretnének kilépni az európai közösségből. A magyarok valamivel kevésbé szkeptikusak az Európai Unióval kapcsolatban: 61 százalék gondolja, hogy összességében kedvezőtlenek a szövetségben zajló folyamatok, hazánk távozását csak 17 százalék tartaná helyesnek – ezek a legfontosabb megállapításai az Ipsos csoport nemzetközi kutatásának, amelynek során a tíz országban 8000 főt kérdeztek meg, online módszerrel.
 
Az Európai Unióval a felmérésben szereplő országok polgárainak 32 százaléka érzi úgy, hogy az együttműködés jó irányba halad. A pozitív értékelés leginkább a németekre, lengyelekre és a magyarokra jellemző – de körükben is viszonylag kis hányad, 39-39 százalék minősíti kedvezően az uniós történéseket. Még az átlagosnál is kevesebben (23-24 százaléknyian) látják optimistán az EU folyamatait Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban.
 

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...