Kincsem - legenda két felvonásban- képgaléria

Ősbemutató
Az 1870-es években játszódó színdarabnak a világhírű és azóta is utolérhetetlen versenyló, aki 54 futamban indult és mindegyikben győztes lett, csak az egyik, majdnem mellékes szereplője. Jóval inkább az őt körülvevő, szorosan hozzá tartozó emberekről szól. Milyen hatással van a tulajdonos-tenyésztőre, a trénerre, a zsokéra és a lóápoló istállóíiúra, továbbá a szépasszony grófnőre az, hogy életükben megjelenik az egyszeri csoda? Hogyan változtatja meg sorsukat az élő legenda? Vajon a korszak, az Osztrák-Magyar Monarchia jellegzetes figurái mennyiben méltóak a szinte hihetetlen változásra, amit a megszokott életükben egy legenda okoz? Ki mire használja, hogyan él vele, vagy fecsérli el a megismételhetetlen lehetőséget az alatt a rövid idő alatt, amíg egy égi tünemény közöttük létezi, hogy aztán sosem térjen vissza?
A világhírű csodáló körüli körtánc egészen a pályafutás végéig, egy utolsó nagy futamig tart. Bár az események részben a versenypályák környékén játszódnak, a futamok izgalmairól, az eredményekről csak a szereplők reakcióiból értesülhetünk. A színpad a személyes konfliktusokra, a jellemek összecsapásaira, az emberi sorsok fordulataira összpontosít.

Szereplők:
Gáspár Sándor, Gubás Gabi, Mohai Tamás, Szombathy Gyula, Molnár Piroska, Pindroch Csaba, Szegezdi Róbert, Egri Bálint, Mészáros András, Kovács Vanda, Vida Péter, Hunyadkürti István.
Író és rendező:
Bereményi Géza

Bemutató: 2014. április 04.19.00
A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében: 2014. április 05.19.00
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban