2014. március 3.

Messze az EU-átlag alatt a magyar munkanélküliség

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint az euró-zónában (18 tagállam) átlagosan 12 százalék, az egész EU-ban (28 tagállam) átlagosan 10,8 százalék, Magyarországon pedig 8,8 százalék a munkanélküliségi ráta. Hazánk a 28 tagállam közül a 2. legnagyobb mértékben csökkentette a munkanélküliséget az elmúlt évben.
 
Az Eurostat közleménye szerint Magyarországon 2012 decembere és 2013 decembere között 2,3 százalékponttal, 11,1 százalékról 8,8 százalékra csökkent a munkanélküliség. Ennél jobban csak Lettországban sikerült mérsékelni az állástalanok számát, ott 14,3 százalékról 11,5 százalékra.
 
Magyarországot néhány évvel ezelőtt még az EU sereghajtói között tartották számon, mára ezen a területen is éllovasok lettünk. Mindez nem a véletlen műve: a kormány jól működő foglalkoztatási programjai – például az Első Munkahely Garancia Program, a lakhatási támogatás, a kkv-k munkahelyteremtését támogató pályázat, illetve a segély helyett munkát biztosító közfoglalkoztatási programok – is érzékelhetően javítják az ország foglalkoztatási helyzetét.
 
Reméljük, hogy azok, akik a hazai foglalkoztatottsággal és munkanélküliséggel kapcsolatos számokban kételkedni szoktak, legalább az Eurostatnak hisznek.
 
 
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...