Simon Gábor, Welsz Tamás botrány

Az elmúlt hetekben a Simon Gábor, Welsz Tamás botrány kapcsán többször felmerült a Budapest-Bamako Rally 2012-es ás 2013-as futamának célországa, Bissau Guinea és Welsz Tamás szerepe.

Welsz Tamás soha nem volt sem a Bamako Rally szervezője, sem főszervezője. Bissau-guineai kormány kapcsolataival támogatta és segítette a 2012-es és 2013-as futam befutóját megszervezni.  A 2012-es futamon ezt nagy sikerrel is tette. A 2013-as futam befutóján a kapcsolatai már nem voltak elég erősek, vagy a kormányzat nem viselte lelkén a Bamako Rally ügyét, és lépten-nyomon nehézségekbe ütköztek a Bissau-Guineába érkező magyarok.

A Budapest-Bamako Rally 2005 óta kerül megrendezésre és az utóbbi években a világ legnagyobb transz-szaharai amatőr autós eseményévé nőtte ki magát. A Bamako Rally céljai és szellemisége: a mindenki számára elérhető kaland, a karitatív tevékenység, a szabad ember pozitív energiáinak és kreativitásának kiteljesedése. A Rally nemzetközi mezőnye „képviseli és magával viszi" a legnemesebb európai értékeket Afrikába és évről évre bizonyítja, hogy a kultúrák és népek egymást megismerve és tisztelve együtt tudnak élni.


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések