Túlteljesített kibocsátás-csökkentés fenntartható energiahatékonysági célok

Hizó Ferenc, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a tárca fővédnöksége alatt zajló 8. RENEXPO Nemzetközi energetikai szakkiállítást 2014. március 12-én, a budapesti SYMA Rendezvényközpontban.
 
A helyettes államtitkár a kiállításhoz kapcsolódó konferencián tartott előadásában jellemezte az Európai Unió 2030-ig tervezett klíma- és energiapolitikai keretprogramját, amelynek folyamatban lévő kidolgozását a gyorsuló technikai fejlődés mellett a gazdasági válság, az EU versenyképességének romlása és a nemzetközi klímapolitikai tárgyalások sikerre vitele indokolja.
 
A keretprogram elfogadása legkésőbb 2015 első felére várható, fontos feladat addig az uniós tagállamok eltérő érdekeinek egyeztetése. A csomag legfőbb elemei az 1990-es bázisévhez képest 2030-ra előirányzott 40 százalékos kibocsátás-csökkentési célkitűzés, és egy, csak az unió szintjén bemutatott 27 százalékos önkéntes megújuló energia-cél vállalása.
 
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések