Minden tévét okostévévé változtat a UPC új szolgáltatása - vieóval

UPC digitális tévé előfizetői mától online tartalmakhoz is kényelmesen hozzáférhetnek, egyebek közt YouTube videókat és a neten tárolt fényképeket vagy híreket is nézhetnek a tévéképernyőjükön, ingyenesen és akár internet előfizetés nélkül is.  A UPC ma bejelentette, hogy egy itthon kifejlesztett új szolgáltatást indít UPC TV Apps néven, amely okostévé képességekkel ruház fel minden, a upc mediaboxhoz csatlakoztatott tévékészüléket. Ehhez nincs szükség a régi készülékek cseréjére, sem újak beszerezésére, vezetékeket sem kell csatlakoztatni, és új előfizetés sem szükséges, csak az „interactive" gombot kell megnyomni a UPC távirányítón.
  
Első lépésként a mai napon egyszerre minden tévékészüléket felokosít a szolgáltató, amelyek a UPC bármelyik nagyfelbontású műsorok megjelenítésére alkalmas, azaz HD típusú mediaboxához csatlakoznak. Ezt követően év végéig a UPC interaktív kábelhálózatával elérhető mind a 1,5 millió háztartásban lehetővé válik a tévés internetkapcsolat, a digitális tv szolgáltatás minden előfizetőjének, a UPC vevőkészülék típusától függetlenül.

A szolgáltatás már induláskor több mint 20 beépített applikációt biztosít, tematikus csoportosításban. Ezeket a távirányítóval kiválasztva hozzáférhetünk a YouTube több milliárd videójához, az interneten tárolt (Picasa, Flickr) fényképeinkhez, az Origo, a CNN, a Euronews és a Wall Street Journal híreihez, játékokhoz, időjárás-jelentéshez, a Wikipedia információihoz, Google naptárunkhoz, a Google térképhez, elsősegély alkalmazáshoz és egy sor mozgó hangulatképhez. Az alkalmazások és az így elérhető internetes tartalmak köre folyamatosan bővül majd.


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések