Elképesztő magyar fölény a kick-box Eb-n

Nem kevesebb, mint 37 magyar vívhat döntőt a Szkopjéban zajlókorosztályos kick-box Európa-bajnokságon. A macedóniai kontinensviadalon 37ország közel 1500 sportolója indult három korosztályban és hatszabályrendszerben. Magyarországot 105 versenyző képviseli.

A szokatlanul nagy számok mögött az áll, hogy az Eb-n összevontan kadet1 (10-12évesek), kadet2 (13-15), illetve junior (16-18) korosztályban is rendeznekversenyeket, ráadásul a sportág mind a hat küzdelmi szakágában – ésvalamennyiben a fiúknál és a lányoknál is több súlycsoportban – avatnak bajnokokat, egy nemzetből pedig kategóriánként két versenyző indulhat. Afélerős ütéseket és rúgásokat engedélyező pointfighting, light-contact éskick-light kategóriák tatamin zajlanak, míg a kiütésre menő full-contact,low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le.

A magyar válogatott tagjai közül 15-en pointfightingban, 14-en kick-lightban,7-en light-contactban jutottak a döntőbe, míg full-contactban is van egymagyar finalista. Utóbbi a tavaly a felnőttek között is három Európa-bajnoki címetszerzett Veres Roland, aki a korosztályos tatamis vb- és Eb-aranyak után ezúttala ringben próbálta ki magát.

„Minden korosztályban vannakdöntőseink" – számoltbe Király István, a Magyar Kick-Box Szakszövetség alelnöke, akit a napokban választottak az európai szervezet első alelnökének. – „Nagyon-nagyon sokat számított, hogy a hazai szövetség jelentősmértékben támogatni tudta az utánpótlás felkészülését. Ennek meg is lett azeredménye, nemigen látok olyan országot, amely hasonlót produkált volna. És ez nem jelenti azt, hogy könnyű meccseink lettek volna. Viszont hátborzongató, amilyen szurkolást rendez a csapat, a srácokegy emberként drukkolnak mindenkinek. Nyilván az eredmények eloszlanak háromkorcsoport és hat szabályrendszer között, de így is minden időklegjobb szereplése körvonalazódik."

A korosztályosEurópa-bajnokság kedden kezdődött és szombatig tart.



Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések