Fontos változások a dél-balatoni vasútvonalon

 
Jelentős változásokra kell számítani a dél-balatoni vonalon és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Balatonboglár–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa szakaszon szeptember 11-én kezdődő pályafelújítás miatt, amelynek ez a munkafázisa október 5-ig tart.
 
  • Szeptember elsejétől december 9-ig folytatódik a Kaposvár–Fonyód vonal felújítása. A vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.
 
  • A vágányzár ideje alatt módosul a menetrend a Budapest–Nagykanizsa, illetve a Balatonszentgyörgy–Keszthely vasútvonalon szeptember 11-től. Balatonszemes és Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni mindkét irányban, egyes vonatpótlók csak Balatonszentgyörgyig közlekednek.
·         Az ütemes gyorsvonatok autóbuszai Balatonszemes–Balatonszentgyörgy, illetve Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa között fekvő állomásokat nem érintik, ezért ezeken a szakaszokon ráhordó buszokkal lehet utazni.  
 

·         A keszthelyi állomásra, illetve onnan az ütemes gyorsvonatokhoz csatlakozó vonatok utasait Keszthely–Balatonszemes–Keszthely között vonatpótló autóbuszok szállítják. A Fonyódról 6:25-kor és 13:02-kor Keszthelyre induló vonat utasainak a teljes útvonalon pótlóbuszokkal kell utazniuk.  

 
·         A személy- és a sebesvonatok autóbuszai a vonatok eredeti útiránya szerinti megállókban vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg. 
 
·         A balatonszentgyörgyi csatlakozások biztosítása érdekében egyes Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk–Celldömölk közötti vonatok részben módosított menetrend alapján közlekednek. 
 
·         A Pécs–Kaposvár–Tapolca–Celldömölk viszonylatú vonatok utasait Kaposvár–Fonyód–Balatonszentgyörgy közöttvonatpótló autóbuszok szállítják.
 

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend a MÁV-csoport (www.mavcsoport.hu) honlapján, a vágányzári hírek között érhető el. Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

 



Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések