Főzzünk a szívünkért!

Hogy nem is olyan egészségtelen a magyar konyha? Hogy nem is a pörkölt, zsíros és túlfűszerezett ételek, a burgonyapüré és a nokedli jelenti csak a köretet? A sztárszakács és a dietetikus is azt mondja: a hagyományos hazai ételek igenis zöldségben és változatos köretekben gazdagok, egyáltalán nem a hús, főleg nem a zsírdús az, ami dominál. Vissza kell találnunk a régi magyar ízekhez, ahol a háztáji zöldség, a háznál tartott állatok adták az étkezések alapját, ahogy a köles, az árpa, a hajdina is igazi magyar ízek. Fontos, hogy bármit is készítünk, csak a legszükségesebb mértékben főzzük, süssük, meghagyva a lehető legtöbbet az eredeti tápanyagokból, kerüljünk mindent, ami finomított és, ha lehet, a hozzáadott cukrot is. A Szívünk Napján a Magyar Kardiológusok Társasága által felkért két szakember, Soltész Erzsébet dietetikus és Wolf András, a Boscoló séfje segít majd abban, hogyan főzzünk és vásároljunk be egészségesen.
 
Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések