Franciska és Dóra képviseli Magyarországot a Vitázik a világ ifjúsága XI. nemzetközi döntőhetében

Aktuális politikai témákba bepillantást nyerni, izgalmakat átélni, nagy közönség előtt beszélni és mindezt idegen nyelven. Budai Franciska és Dömötör-Nagy Dóra a Vitázik a világ ifjúsága magyarországi győztesei már nagyon várják az izgalmas nemzetközi vitahetet, melyen Tallinnban tíz közép- és kelet-európai ország legjobb német nyelvű vitázói vesznek részt.
Csehországból, Észtországból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Oroszországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából összesen 20 fiatalt lát vendégül az észt főváros, Tallinn. Itt politikai és szociális témákról vitáznak egy egész héten át, és a viták közben valamint a hétköznapokban is találkoznak egymással. 
Közülük a legjobb négy vitázó a XI. nemzetközi döntőben, amely az egész projektév fénypontja, a következő témáról vitázik a nemzetközi győzelemért a döntővitában:  
„Legyen-e átfogó állami szabályozás az internetre vonatkozóan?" 
Kísérje figyelemmel a vitákat élőben, és beszélgessen a több mint 2.300 közép-kelet európai német nyelvű vitázó legjobbjaival:
2017. szeptember 29, péntek 11.30-13.45 óra
KUMU (Észt Művészeti Múzeum), A. Weizenbergi 34 / Valge 1, 10127 Tallinn
A Vitázik a világ ifjúsága – közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az „Emlékezet, Felelősség és Jövő" Alapítvány (EVZ), a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje. A XI. nemzetközi döntő fővédnöke Eiki Nestor, az észt parlament elnöke.
Nem tud elutazni Tallinnba? Akkor nézze meg a rendezvényt élő közvetítésben: www.jugend-deabttiert.eu vagy www.facebook.com/JugendDebattiertInternational.  




Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések