Hatalmas sportdiplomáciai siker kick-boxban

A kick-box európai szervezete, a WAKOEurope első alelnökének választották Király Istvánt a sportág korosztályosEurópa-bajnokságát megelőző tisztújító közgyűlésen. A Magyar Kick-BoxSzakszövetség alelnöke eddig elnökségi tagként tevékenykedett a szervezetben,jelenlegi megbízatása négy évre szól. Király István szerint ezzel Magyarországmegítélése tovább erősödött kick-boxban, és reméli, hogy a novemberi felnőttvilágbajnokság után újabb világversenyeket sikerül majd Budapestre hozni.

„Nagy büszkeség, hogy a magyarsportdiplomáciát ilyen szinten tudjuk képviselni, és hogy a kick-box révén vanegy újabb sportág, ahol a legmagasabb fórumon vagyunk jelen" – mondta Király István.
Azért nagyfontosságú a megbízatás, mert a kick-boxban – ahol a világszövetséghez közel140 tagország tartozik 
– Európa messze a legerősebb, ezért „aki az európaiszövetséget irányítja, az gyakorlatilag az egész WAKO-t irányítja" – fogalmazotta mesteredző-szakedző.

KirályIstván szerint hazánk sportdiplomáciája eddig is erős volt kick-boxban, deezek után még nagyobb lesz a súlya a magyarok szavának. Ezt elsősorban arraszeretné fordítani, hogy Magyarország minél több világverseny házigazdájalegyen.

„Szeretnénk azok közé a sportágakközé tartozni, amelyek rendszeresen hoznak Magyarországra világversenyeket. Ahagyományos hazai világkupák és a Budapesten novemberben sorra kerülő felnőttvilágbajnokság után szeretnénk a 2019-es utánpótlás Európa-bajnokságot ismegrendezni."

KirályIstván nemcsak sportvezetőként ismert a kick-boxos berkekben, hiszen egyúttal alegeredményesebb magyar szakág, a pointfighting hazai vezetője, az általa irányítottegyesület, a csepeli Halker-Király Team pedig hosszú évek óta a világlegeredményesebb klubja pointfightingban.

A korosztályosEurópa-bajnokság versenyei keddtől szombatig tartanak a macedóniaiSzkopjéban, és több mint száz magyar fiatal méretteti meg magát.


Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések